Beköszönő

Sziasztok!
Ez az oldal a hidrogén üzemű autókkal kapcsolatos hírek kibeszélésére jött létre... Mindenki bátran nyilvánítson véleményt. Ha a témához kapcsolódó cikket találtok, kérem jelezzetek nekem a hidrogenautok@g-art.hu címen!

Friss hozzászólások

2008.06.08. 22:47 Gart

Sajtóközlemény - hidrogén autó a KTI-ben


2008. május 21-én együttműködési megállapodást kötött a Quantum Energy Kft. és a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft., amelynek keretén belül a KTI szakemberei végzik a hazánkban egyetlen megtekinthető és kipróbálható hidrogén üzemű hibrid hajtású jármű - Toyota Prius - vizsgálatát (laboratóriumi mérések, országúti vizsgálat és tartós futáspróba).

Az együttműködési megállapodás tárgya:

A Quantum Energy Kft.  jelenleg hazánk egyetlen olyan cége, amely hidrogén üzemű jármű gyártását és forgalmazását tervezi Magyarországon. Egyenlőre azonban nincs az Európai Unióban, így hazánkban sem hatályos, a hidrogén üzemű járművekre vonatkozó forgalomba helyezési előírás.

A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. részt vesz a hidrogén üzemű járművek előírásait tartalmazó nemzetközi és európai jogalkotási folyamatokban, valamint együttműködik a szabályzás hazai előkészítésében a Nemzeti Közlekedési Hatósággal.

Az együttműködési megállapodás keretében a KTI a hidrogén üzemű jármű közlekedés- és üzembiztonsági vizsgálatán túlmenően képviseli a hazai érdekeket nemzetközi szinten, valamint információt nyújt a jogalkotási folyamatokról a Quantum Energy Kft. számára, ezzel is támogatva a hazai hidrogén gazdaság kiépülését.

A témával kapcsolatban bővebb információ a KTI részéről:

Arányi Miklós tudományos segédmunkatárs

Járműtechnikai, Környezetvédelmi és Energetikai Tagozat

Tel.: 1 371-5933

E-mail: aranyi.miklos@kti.hu


A Quantum Energy Kft. részéről:

Molnár László ügyvezető igazgató

www.quantumenergy.hu

Tel.: 1 371-0142

E-mail: info@quantumenergy.eu


Szólj hozzá!

Címkék: tech vélemény kritika tudomány autó egészség sztárok energia megmondás megújuló hidrogen újenergia


A bejegyzés trackback címe:

https://hidrogenautok.blog.hu/api/trackback/id/tr89510390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása