Beköszönő

Sziasztok!
Ez az oldal a hidrogén üzemű autókkal kapcsolatos hírek kibeszélésére jött létre... Mindenki bátran nyilvánítson véleményt. Ha a témához kapcsolódó cikket találtok, kérem jelezzetek nekem a hidrogenautok@g-art.hu címen!

Friss hozzászólások

2008.06.07. 23:51 Gart

Hidrogén meghajtású személygépkocsi érkezett Magyarországra

Magyarországra érkezett az első Toyota Prius típusú hidrogén meghajtású elektromos hibrid személyautó, melyet a Pannon Egyetemen megrendezett nyilvános bemutatón tekinthetnek meg az érdeklődők május 8-án 9 órától.

Ez az első példánya annak a városi hidrogén alapú közlekedési programnak, amit a Quantum Energy vállalat kíván megvalósítani hazánkban.

Ez a fajta megoldás a lehető legolcsóbb technológia, ami ma a világban létezik hidrogén meghajtás terén. Az új energiaforrások keresésének és az ehhez hasonló technikai megoldásoknak elsődleges célja, hogy kiváltsa az egyre inkább fogyatkozóban lévő és egyre drágább fosszilis energiahordozókat.

Az egyetlen probléma a megújuló energiaforrásokkal, hogy a megtermelt energiát tárolni kell. Erre tökéletes megoldás a hidrogén-technológia, amennyiben a megtermelt, lehetőleg szélből, azaz "zöld" energiából előállított elektromos áram vízbontásra használható fel. Ezen elektrolízisből kikerülő hidrogén tárolható speciális tartályokban, melyek méretétől függően háztartások és gépjárművek energiája biztosítható.
A most megérkezett Toyota Prius-ból az Európai Unióban ez az egyetlen darab. Lényeges szempont, hogy a hidrogén meghajtás egyetlen végterméke vízgőz és víz, így üzeme során teljes mértékben környezetbarát, tehát semmiféle káros anyag kibocsátása nincs. A jármű a forgalomban lévő Hibrid hajtású egyéb autóktól csak annyiban különbözik, hogy nem benzin, hanem hidrogén hajtja a robbanó-motort, mely így ugyanolyan teljesítményre képes, mint környezetszennyező társai.
A három hidrogén tartállyal felszerelt Prius-ba 2,4 kilogramm hidrogén tankolható, ami városi használat esetén 180-190 km megtételére elegendő.
(www.edupress.hu)

3 komment

Címkék: tech vélemény kritika tudomány autó egészség megmondás hidrogen megújuló energia újenergia


A bejegyzés trackback címe:

https://hidrogenautok.blog.hu/api/trackback/id/tr54509000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cs0ki 2008.06.08. 01:35:14

"amit a Quantum Energy vállalat kíván megvalósítani hazánkban." merész egyének.. : DD

Gart 2008.06.08. 01:43:49

Sajna ezeknek az eltejedése még a távoli jövőbe vész....amíg az oljlobbi működik, addig ezeket a technológiákat keményen le fogják nyomni...
De ez az oldal éppe azért jött létre, hogy beszéljük róla...és ezzel talán segítünk is az ügy előremozdulásán....
:D
Hidrogénre fel!!!

Lowland 2011.01.19. 20:20:44

Jó lenne ha a világ nem várná meg hogy a kőolaj ára felmenjen olyan szintre hogy amiatt zavargások, és politikai konfliktusok alakuljanak ki.
A technológián még bisztos lehetne csiszolni de azt gondolom hogy a hidrogén lehet az egyik legfontosabb kivezető ut mivel nagy technológiai váltást nem igényel. Meggyőződésem hogy a hidrogén semmivel sem veszélyesebb a földgáznál. Ilyenkor szoktak előjönni a Zeppelin katasztrófájával, csak annak aluminium borítása volt és mint azóta tudjuk az aluminium rakéta hajtóanyag. A többihez nem kell nagy képzelő erő azt hiszem.
Nem csak a jármúvek hajtását oldjameg hanem a lakások fűtését, és ha jol tudom van már technológia a hűtésre is. Miért is fizetünk az araboknak annyi pénzt az olajért? Vannak olyan gondolataim is hogy nem kell a kormányoknak a hidrogén mert azért nem lehet annyi adót bevasalni mert ugye a hidrogén még is csak vizből van.
süti beállítások módosítása